VECTORWORKS 2021 SP5

Publicatiedatum: 07/01/2022

COMPATIBILITEIT MET JE macOS

Vectorworks 2021 is vanaf SP5 volledig compatibel met macOS 12.0 Monterey. Lees er hier alles over.

NIEUWE BIBLIOTHEKEN

We maken voortdurend nieuwe bibliotheken voor diverse vakgebieden. Op jouw Vectorworks Klantenportaal en in het Hulpbronnenbeheer van Vectorworks vind je er intussen bijna 800. Dit zijn de meest recente:

Forno, Dipott en One to sit

Met de prachtige bibliotheken van Forno, Dipott en One to sit geef je de finishing touch aan je tuinontwerpen.

OPGELOSTE PROBLEMEN

Bekijk hier de volledige lijst van opgeloste problemen.VECTORWORKS 2021 SP4

Publicatiedatum: 13/08/2021

BETER BIM

Hedendaagse architectuur met harmonicadeuren

Op vraag van de Franse architect Gaëtan Redelsperger voegen we harmonicadeuren voor buitenwanden toe. Achter de schermen werd deze tool getest bij de BIM-reconversie van het Marcel Lelong-gebouw in het project St Vincent de Paul. Vanaf nu is dit ook voor jouw projecten beschikbaar.


Render gemaakt met Enscape

Raamgrootte bepalen vanaf binnenzijde

Het is nu mogelijk om de maat van het raam- of deurframe in te stellen (in plaats van de grootte van de opening in de muur).


Raamstaat

Met een nieuwe optie toon je herhalende ramen slechts één keer (in plaats van ze te tonen voor elke laag).


Verbeterde IFC

Veelvoorkomende BIM-objecten (muren, ruimtes, vloerplaten…) krijgen bij export een nauwkeurige hoeveelheid mee. Dat maakt onze IFC nóg beter bruikbaar in 3D-software voor prijsberekeningen.
Ramen en deuren worden bij export naar IFC opgesplitst in IFCDoor, IFCWindow en IFCWindowAssembly. Voorheen werd alleen IFCWindowAssembly gebruikt.


Exporteer je meetstaat zonder de hoofdregels

Zet je rekenblad om naar een versie zonder de hoofdregels zodat de meetstaat makkelijk geëxporteerd kan worden naar bijvoorbeeld Excel.

NIEUW SUPPORTPORTAAL

Vind systeemvereisten en installers, antwoorden op veelgestelde vragen en handige tips voor ontwerpen in Vectorworks makkelijk terug op ons gloednieuwe supportportaal. Toch niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag dan op het portaal aan het supportteam.

NIEUWE BIBLIOTHEKEN

We maken voortdurend nieuwe bibliotheken voor diverse vakgebieden. Op jouw Vectorworks Klantenportaal en in het Hulpbronnenpalet van Vectorworks vind je er intussen bijna 800. Dit zijn de meest recente:

Adezz en Furns

Als tuinarchitect ken je ongetwijfeld de hoogwaardige producten van ADEZZ,zoals plantenbakken, waterelementen en brievenbussen. Het straatmeubilair van FURNS, zoals de picknicksets en fietsbeugels, zal zeker van pas komen in stedenbouwkundige projecten.

OPGELOSTE PROBLEMEN

Bij het bewerken van ramen en deuren kreeg je soms een foutmelding over het herstelregister. Deze melding kon je makkelijk wegklikken, maar was desalniettemin vervelend. Dit probleem is nu opgelost.


Bekijk hier de volledige lijst van opgeloste problemen.VECTORWORKS 2021 SP3

Publicatiedatum: 04/05/2021

NIEUWE FUNCTIES

OpenBIM-voordeel met Solibri Direct

Wissel je Vectorworks-model een-op-een uit met Solibri Office. Wat je aanpast in Solibri wijzigt ook in Vectorworks - en omgekeerd. Ontdek meer.


Geef je workflow een boost met Enscape

Enscape is een van de krachtigste realtime renderoplossingen op de markt. Met deze nieuwe update gebruik je Enscape en Vectorworks allebei in het Nederlands. Hou beide pakketten elk op hun eigen beeldscherm, en krijg live Enscape-feedback over elke ontwerpwijziging. Ontdek meer.


Vlotter uitwisselen met Twinmotion

Exporteer je 3D-model naar het Unreal Datasmith-formaat, en open het bestand rechtstreeks in Twinmotion of andere producten in de Unreal line-up. Ontdek meer.

NIEUWE BIBLIOTHEKEN

We maken voortdurend nieuwe bibliotheken voor diverse vakgebieden. Op jouw Vectorworks Klantenportaal en in het Hulpbronnenbeheer van Vectorworks vind je er intussen bijna 800. Dit zijn de meest recente:


Satelliet Meubelen

Gebruik het hedendaagse meubilair van Satelliet Meubelen, de specialist in horeca- en projectmeubilair. Kies uit driehonderd unieke stoelen, banken, barkrukken en meer.Van den Berk Boomkwekerijen

Kies bomen uit de uitgebreide bomencatalogus van Van den Berk. Deze database is uniek omdat elke boom een relevante afbeelding heeft. Deze afbeeldingen zie je ook in de spreadsheet van de door jou gekozen bomen.


Leuke extra's voor aankleding

Kleed je ontwerp verder aan met een van de nieuwe 3D-fietsen en met 23 nieuwe badkameraccessoires.

VERBETERINGEN

Meetstaten volgens VMSW

Organiseer je BIM-project volgens het Vlaamse VMSW en exporteer de bijhorende meetstaat naar Excel voor verdere verwerking. Tip: gebruik hiervoor de nieuwe BIM-workflow voor België en de nieuwe VMSW-sjablonen.


Makkelijker samenwerken via de cloud

Gebruik de Vectorworks Cloud Services om tegelijk samen te werken aan hetzelfde project. Het voortdurend uitwisselen van verschillende projectversies is hiermee verleden tijd. Let op: alleen beschikbaar voor leden van Vectorworks Service Select. Ontdek meer.


Kopieer zichtvensters

Kopieer zichtvensters van de ene Vectorworks-tekening naar de andere. Alle instellingen van het zichtvenster (klassen, annotaties en de bijsnijding) gaan mee - behalve de lagen.


QR-Codes

Genereer een QR-code voor elk soort cloud-bestand en geef dat door aan je klanten. Zij kunnen het bestand bekijken, zonder login. Dit werkt zowel op de Vectorworks Cloud als in de Nomad-app.


Bekijk hier de volledige lijst van opgeloste problemen.